Overslaan en naar de inhoud gaan

Onmiddellijke belasting (Immediate loading)

In ons MKA-centrum hebben we ook de expertise om gelijktijdig met de tandextracties al implantaten te plaatsen of om onmiddellijk een voorlopige vaste kroon of brug te voorzien op de pas geplaatste implantaten. Dit kan de termijn van het behandeltraject aanzienlijk verkorten en u kan zelfs dezelfde dag de praktijk verlaten met een vaste tandvoorziening in de mond.

Concreet wordt kort na het plaatsen van de implantaten in de kaak een afdruk gemaakt. Het tandtechnisch labo maakt op basis hiervan een tijdelijke vaste brug die reeds binnen de 48 u op de implantaten kan worden vastgeschroefd. De eerste 3 maanden is een zacht dieet aangewezen om de implantaten mooi te kunnen laten ingroeien. Uw tandarts vervangt na 3 tot 6 maanden de tijdelijke brug in een definitieve versie. Op deze manier bent u nooit zonder tanden gedurende de hele behandeling.

U begrijpt dat deze complexere behandelingen chirurgisch en prothetisch meer voorbereiding vereisen en dat er soms meer risico’s aan verbonden zijn. Daarom moet de MKA-chirurg beoordelen of u wel in aanmerking komt voor deze behandeloptie.

N.B. Ons MKA centrum kreeg recent de titel ‘center of excellence in immediate loading’ toegekend als waardering voor onze expertise in deze complexere behandelingen. Deze expertise delen we graag met onze buitenlandse collega’s op internationale congressen.

 

 
@screen width:
@theme:
@breakpoints:
@layout: